Terugkieke

In het kader van de nieuwe privacywetgeving sedert 25 mei 2018 dienen personen toestemming te verlenen over het plaatsen van foto’s waarop hij/zij identificeerbaar of geïdentificeerd is.

Het publiceren en maken van foto’s staat gelijk aan gegevensverwerking en daarvoor dienen wij toestemming te verkrijgen van de persoon die identificeerbaar of geïdentificeerd is.

Omdat deze wetgeving pas in 2018 van kracht is geworden kunnen wij met terugwerkende kracht geen toestemming meer vragen en hopen wij dat u deze toestemming stilzwijgend zult verlenen. Indien u echter geen toestemming geeft voor het publiceren van foto’s waarop uw identificeerbaar of geïdentificeerd bent, dan verzoeken wij u dit kenbaar te maken aan het bestuur van Stichting Tholen Sterk. Na uw verzoek zullen wij per omgaande de betreffende foto(‘s) verwijderen van de website en uit onze achterliggende bestanden. Uw verzoek tot verwijdering dient u te mailen naar mijnfotoverwijderen@tholensterk.nl

Lampionnen- en lichtjesoptocht

Op 20 oktober 2018 werd als afsluiting van de Week van de Streek de lampionnen- en lichtjesoptocht georganiseerd. Bijna 700 deelnemers werden geteld op de route die begon in de Prins Clauslaan en die rond 20.00 uur op de Markt eindigde.
Voor, tussen en aan het einde van de optocht liepen 3 muziekkorpsen van het eiland Tholen te weten Muziekvereniging Concordia uit Tholen, Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland en Muziekvereniging Euterpe uit Sint-Maartensdijk.
Deze optocht is mede mogelijk gemaakt door:
Week van de Streek / Eiland Tholen
Hart van Tholen
Schipper Accountants BV
Roompot Vakanties wensweken
EHBO Tholen
B&B Beveiliging B.V.
en onze trouwe vrijwilligers

Fotografie: Rien Burgers

Havendagen 2018

Op 1 en 2 juni 2018 werden de Havendagen Tholen georganiseerd. Op vrijdag 1 juni konden ruim 300 leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen van Tholen Stad een bezoek brengen aan de in de haven aanwezige kotters en marineschepen.
Met medewerking van de scheepseigenaren was een mooi educatief programma opgesteld en kregen alle deelnemende kinderen een tasje met diverse zaken uitgereikt en voor de jongere kinderen – die niet naar de schepen konden komen – waren kleurplaten gemaakt.
‘s Avonds werd in de grote feesttent de Harbour Style avond gehouden waar een kleine 400 deelnemers bij aanwezig was.

Op zaterdag 2 juni stroomde vanaf 10.00 uur het gehele haventerrein maar ook het centrum vol met naar schatting zo’n kleine 10.000 bezoekers die tot 17.00 uur konden kennismaken met een groot aantal activiteiten op het Visplein, de Vloot- en Roadshow van de Koninklijke Marine, de kermis, het grote amfibievoertuig, het Waterplein en niet te vergeten de diverse optredens in dezelfde feesttent. Koninklijke Concordia gaf een koffieconcert, onze eigen Anita en Ed en 4 shantykoren traden op. Zowel op het haventerrein als verder in het centrum gaven De Klienkers en de Samba Foliogroep verschillende optredens.
Vanaf de haven tot de Markt stonden bijna 90 marktkramen opgesteld en in de jachthaven werden Drakenbootraces georganiseerd in samenwerking met Kiwanis.
Vanaf 18.30 uur werd de feesttent gevuld met 1000 bezoekers die genoten hebben van diverse Nederlandse artiesten.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Rien Burgers, Coen Westrate en Fabienne Ruinaard.
Deel 1

Deel 2

Lampionnen- en fakkeloptocht

Op 28 oktober 2017 werd de lampionnen- en fakkeloptocht georganiseerd. Ruim 700 deelnemers werden geteld op de route die begon op het Terreplein en die rond 20.15 uur op de Markt eindigde.
Voor, tussen en aan het einde van de optocht liepen 3 muziekkorpsen van het eiland Tholen te weten Muziekvereniging Concordia uit Tholen, Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland en Muziekvereniging Euterpe uit Sint-Maartensdijk.
Na afloop konden de deelnemende kinderen bij 14 winkeliers die hun medewerking verleenden een lekkernij ophalen.
Fotografie: Rien Burgers en Fabienne Ruinard

ThoLenteMarkt 3 juni 2017

3 juni 2017 vond in Tholen de ThoLenteMarkt plaats. Met diverse kramen in het centrum (op de Markt, Kerkstraat en Botermarkt) was het een gezellige drukte in de binnenstad.

Op de Botermarkt vonden modeshows plaats, gepresenteerd door Tho & Len. Op de kiosk op de markt liet slagwerkgroep Percussivity van Koninklijke Muziekvereniging Concordia van zich horen. Ook waren op de markt een krijtauto en springkussen voor de jeugd aanwezig. Een unieke 3 meter hoge steltlopende lentebloem fleurde heel de middag de ThoLenteMarkt op en bood de mogelijkheid om op de foto te gaan met mensen.”

Onderstaande video-impressie is gemaakt door Omroep Tholen.