Onze activiteiten

Wij organiseren op zaterdag 20 oktober de Lampionnen- en lichtjesoptocht als afsluiting van de ‘week van de streek’ op Eiland Tholen. Tholen Sterk heeft besloten niet meer te kiezen voor fakkels maar voor lampionnen en lichtjes. Alle vormen van lichtjes zijn welkom… wees creatief ­čÖé
De optocht start om 19:00 uur en zal circa 45 minuten duren.

Route:
Prins Clauslaan > Ten Ankerweg > Jonkheer van Vredenburglaan > Rosmolen > Watermolen > Gemaalweg > Hertenkamp > Zuid Oudaan > Oudelandsepoort > Oudelandsestraat > Markt

Begin september worden er weer inschrijfbriefjes door Tholen Sterk verstrekt aan de scholen. Dit voor het aanvragen van een gratis lampion. Tevens kunnen ‘led foamsticks’ gekocht worden. Dit zijn gekleurde lichtstaven van circa 45 cm.

Heb je een eigen lampion, sluit dan gewoon aan, meedoen is gratis!

Aandachtspunten:
De stichting wil vragen om geduld en respect tijdens dit bijzondere evenement in de Gemeente Tholen. Samenwerking in waakzaamheid en verantwoordelijkheid ten opzichte van overige deelnemers wordt dan ook gevraagd. Denk aan weggebruikers, door de lange stoet zullen de wegen wat langer geblokkeerd zijn. Ouders hebben verantwoordelijkheid voor deelname aan de optocht.

Veiligheid:
Er zijn EHBO en verkeersregelaars aanwezig.

 

Tholen Sterk

De stichting die in 2016 alle activiteiten rondom de viering van 650 jaar stadsrechten van Tholen organiseerde maakt een doorstart onder de naam Stichting Tholen Sterk. Onder de nieuwe naam gaat de stichting verder met het organiseren van evenementen voor en door Tholen. De evenementen moeten de inwoners van Tholen verbinden en tegelijkertijd bezoekers trekken uit de hele gemeente en ver daarbuiten. Sterk staat voor: een groot bestuur, samenwerking, verbroedering en een feest voor iedereen.