Extra programma op vrijdag 10 juni 2022

Tijdens de Havendagen Tholen verwachten we op zaterdag 11 juni 2022 veel drukte en duizenden bezoekers! Daarom organiseren we speciaal voor ouderen en minder-validen een extra programma op vrijdag 10 juni 2022! 

Zo kunnen deze personen toch meevieren met 75 jaar vrijheid zonder dat zij last hebben van de grote drukte. Tevens is ons haventerrein geheel beschikbaar voor rolstoelbussen. De toegang is gratis!

Wat bieden wij tussen 13.30 en 16.00 uur:

  • Bezoek aan de jaren ’40 huiskamer; De “Dames en Heren van Toen” beelden het burgerleven tijdens de Tweede Wereldoorlog op unieke wijze uit in een jaren ’40 huiskamer inclusief wastobbe.
  • Een 40 minuten durend optreden van een samengesteld bevrijdingskoor van meer dan 45 zangers en zangeressen in jaren ’40 kleding. Dit optreden zal plaats vinden tussen 14.30 en 15.10 uur in de feesttent die wordt voorzien van stoelen en banken. Tegen betaling van €2,50 kunt u genieten van een kopje koffie/thee met een minibolus. Op=Op, aanmelden via e-mail is gewenst.
  • Een indrukwekkend militair kampement; met o.a. een echt vliegtuig, een Amerikaanse tank en diverse andere (oude) militaire voertuigen. Omringd door een tentenkamp waar de militairen zullen bivakeren.
  • Pontoongroup ’40-45′: Deze groep militairen gaat op zaterdag de bevrijding van Tholen na-bootsen, maar zullen op vrijdag op unieke wijze hun voorbereidingen treffen.
  • Ondiepwater Mijnenveger Hr. Ms. Mahu: deze nederlandse kustmijnenveger / van Straelen Klasse behoort tot het varend erfgoed van de Koninklijke Marine. Het schip is te bezoeken, maar is helaas niet rolstoel toegankelijk in verband met de verhogingen en trappen.
  • Reuzenrad: een 20 meter hoog historisch reuzenrad uit 1937. Een rondje in de reuzenrad is beschikbaar tegen een vergoeding.

Wilt u aanwezig zijn bij deze speciale middag dan vragen wij u (individueel of per groep) per e-mail aan te melden met een opgave van het aantal personen uiterlijk 1 maart 2022, zodat wij voldoende stoelen en banken kunnen plaatsen. Mocht u van een kopje koffie of thee inclusief een mini-bolus (à € 2,50) willen genieten, dan vragen u dit te vermelden in dezelfde e-mail.

E-mail sturen naar vrijheidvieren@tholensterk.nl

Groepen svp een reservering maken door het reserveringsformulier te downloaden, daarna svp VOOR 1 juni 2022 mailen naar havendagen2020@tholensterk.nl